Jeugdhulp nodig in 2024

Algemeen

Maak je je zorgen over je kind? Of heb je vragen over opvoeden? Of zijn er spanningen in je gezin? Of ervaar je als jongere thuis of op school problemen? Of zit je al een tijd niet lekker in je vel? Zoek dan hulp.

Waar vind ik hulp?

Begin dichtbij je persoonlijke situatie. Deel je zorgen op de kinderopvang of op school. Bijvoorbeeld bij een intern begeleider, de jeugdarts van de GGD die op school komt of een mentor. Of neem contact op met het consultatiebureau. Er is vaak een inloopspreekuur voor ouders van kinderen van 0-12 jaar. Ook de welzijnsorganisatie in jouw gemeente biedt kinderen en jongeren ondersteuning aan.

Je kunt ook contact opnemen met het lokale (wijk)team. Deze hebben in de gemeenten in de regio verschillende namen. Zij bieden hulp en ondersteuning aan huis. Bijvoorbeeld bij opvoeden, echtscheiding of huiselijk geweld. En ook bij je huisarts kun je terecht. Vaak werkt er in de huisartsenpraktijk een praktijkondersteuner voor kinderen en jongeren die last hebben van psychische klachten. De praktijkondersteuner kan met je meedenken,

Wacht niet te lang met het zoeken van hulp om te voorkomen dat het probleem groter wordt. Maar praat ook met mensen die je kent: familie, vrienden, buren. Hoe kunnen ze meedenken of helpen?

Specialistische jeugdhulp door MetMaya

Als het lokale (wijk)team, de huisarts, de praktijkondersteuner jeugd of de jeugdarts van de GGD vindt dat er extra hulp nodig is, dan krijg je mogelijk een verwijzing voor specialistische jeugdhulp. Deze hulp wordt sinds 1 januari 2024 geboden door MetMaya. Je kunt je niet zelf aanmelden bij MetMaya.

Zie ook:

Al specialistische jeugdhulp in 2023?

Kreeg jij of je kind in 2023 specialistische jeugdhulp? Ga dan naar: