Had jij jeugdhulp in 2023?

Algemeen

Kreeg jij of je kind in 2023 al aanvullende specialistische jeugdhulp en loopt deze hulp door in 2024? Dan houd je deze hulp bij de jeugdhulporganisatie die nu al deze hulp biedt. Zelfs als je de hulp nog tot eind 2024 nodig hebt. En bij heel uitzonderlijke situaties zelfs ook nog daarna. We vinden het namelijk belangrijk dat als je al in 2023 jeugdhulp kreeg, je zo min mogelijk last hebt van de verandering die op 1 januari 2024 zijn ingegaan.

Andere hulp of meer hulp nodig?

In sommige gevallen wordt je hulp overgenomen door MetMaya, de nieuwe aanbieder van specialistische jeugdhulp in de regio. Bijvoorbeeld als je in 2024 andere hulp nodig hebt. Of meer hulp. Als jouw eigen jeugdhulpverlener die hulp niet kan bieden, neemt MetMaya het over. Natuurlijk gebeurt dat met een goede overdracht. 

Verblijf

Heb jij of heeft jouw kind ‘jeugdhulp met verblijf’ en in 2024 geen verblijf meer nodig, maar nog wel ambulante hulp? Afhankelijk van de hulpvraag pakt het lokale (wijk)team of MetMaya deze ambulante hulp op. Het lokale (wijk)team is er voor begeleidingsvragen. MetMaya voor de overige specialistische jeugdhulp. 

Verblijf na 2024

Stel dat jij of je kind na 2024 verblijf nodig houdt van jouw huidige jeugdhulpverlener. In overleg met MetMaya kan dit mogelijk worden geregeld.