Jeugdhulp nodig?
Algemeen
Maak je je zorgen over je kind? Heb je vragen over opvoeden? Zijn er spanningen in je gezin? Ervaar je als jongere thuis of op school problemen? Of zit je al een tijd niet lekker in je vel? Zoek dan hulp.
Waar vind ik hulp?
Je kunt op verschillende plekken terecht. Begin dichtbij je persoonlijke situatie. Deel bijvoorbeeld je zorgen over je kind op de kinderopvang of op school. Bijvoorbeeld bij de mentor, een intern begeleider of de jeugdarts van de GGD die op school komt. Of neem contact op met het consultatiebureau. Er is vaak een inloopspreekuur voor ouders van kinderen van 0-12 jaar. Ook de welzijnsorganisatie in jouw gemeente biedt kinderen en jongeren ondersteuning aan.
Je kunt ook contact opnemen met het lokale (wijk)team. De lokale (wijk)teams hebben in de gemeenten in de regio verschillende namen. Ze bieden hulp en ondersteuning aan huis. Bijvoorbeeld bij opvoeden, echtscheiding of huiselijk geweld.
Ook bij je huisarts kun je terecht. In de huisartsenpraktijk werkt vaak een praktijkondersteuner, speciaal voor kinderen en jongeren met psychische klachten, die met je meedenkt.
Wacht niet te lang met het zoeken van hulp om te voorkomen dat het probleem groter wordt. Maar praat ook met mensen die je kent: familie, vrienden, buren. Hoe kunnen ze meedenken of helpen?
Specialistische jeugdhulp door MetMaya
Als het lokale (wijk)team, de huisarts, de praktijkondersteuner jeugd of de jeugdarts van de GGD vindt dat er extra hulp nodig is, dan krijg je mogelijk een verwijzing voor specialistische jeugdhulp. Deze hulp wordt sinds 1 januari 2024 geboden door MetMaya. Je kunt je niet zelf aanmelden bij MetMaya.
Zie ook:
Al specialistische jeugdhulp in 2024?
Kreeg jij of je kind in 2024 aanvullende specialistische jeugdhulp van een andere aanbieder dan MetMaya? Ga dan naar: