Informatie voor jeugdhulpverleners

Algemeen

MetMaya biedt vanaf 1 januari 2024 specialistische jeugdhulp in Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Soest en Woudenberg. Wat betekent dat voor jou en je werk? Het belangrijkste: jouw kennis en ervaring blijft nodig. MetMaya gaat daarom graag met je in gesprek.

Nieuwe werkwijze

De komende periode richt MetMaya in onze regio gebiedsteams. Daarnaast worden bestaande gebiedsteam uitgebreid. Deze teams verzorgen straks de hulp en ondersteuning aan onze jeugd. 

In de teams komen uiteenlopende specialistische hulpverleners te werken met verschillende achtergronden en eigen expertises. Samen bieden ze alle specialistische jeugdhulp die nodig is. Ze sluiten daarbij aan op de lokale (wijk)teams en het welzijnswerk. Dit zorgt voor vaste gezichten en korte lijnen in de wijk of de gemeente.

De nieuwe werkwijze heeft nog een ander voordeel. Door minder administratie komt er straks meer ruimte om te doen wat nodig is voor de jeugd. 

En nu?

MetMaya voert de komende tijd gesprekken met jeugdhulporganisaties en zzp’ers. Met hen worden afspraken gemaakt over hun bijdrage aan de nieuwe werkwijze. Alle jeugdhulpverleners die nu in de regio werken, blijven namelijk nodig. 

In aanloop naar 2024 wordt duidelijk welke jeugdhulpaanbieders en zzp’ers zich aansluiten bij MetMaya. Of welke organisaties hun medewerkers gaan overdragen. Wat voor jou geldt, hangt dus af van wat jouw organisatie gaat doen. Heb je interesse om in een gebiedsteam van MetMaya te werken? Geef dit aan bij je werkgever of informeer bij MetMaya.

Werk je nu bij Youké, GGz Centraal en De Rading (samen MetMaya in de regio Amersfoort)? Of bij de vaste onderaannemers Timon, Leger des Heils, ’s Heeren Loo, Pluryn, De Forensische Zorgspecialisten en Amerpoort? Dan werk je straks onder de vlag van MetMaya in een van de gebiedsteams. 

Lopende trajecten

Jongeren kunnen hun lopende hulpverlening zo veel mogelijk afronden bij de jeugdhulpverlener of jeugdhulporganisatie die zij nu hebben. Ook als dat doorloopt na 1 januari 2024.  

Meer informatie

Op deze website lees je meer over de nieuwe werkwijze, de gebiedsteams en wat de verandering betekent voor cliënten.

Ben je zzp’er? Neem dan contact op met MetMaya. Werk je bij een jeugdhulporganisatie? Dan wordt je daar geïnformeerd over hoe de komende maanden voor jou gaan verlopen.

Kijk voor meer informatie ook op de website van MetMaya.